Vacatures Contact
Lengkeek Branding

Business IT-manager

Nu kan ik pas echt bijdragen

Werken bij Lengkeek

NU KAN IK PAS ECHT BIJDRAGEN

 

 

Hele andere dynamiek, nu kan ik pas echt bijdragen. Na vele jaren bij grote ICT-bedrijven te hebben gewerkt met name verantwoordelijk voor de projecten die bij klanten werden uitgevoerd heb ik enkele jaren geleden de sprong naar“zo’n klantorganisatie” gemaakt. Werken in een andere dynamiek, veel dichter bij de business, werken voor de interne organisatie in plaats van de externe klant.
Echt ontwikkelen met een breder doel, met veel plezier collega’s helpen, samen Lengkeek verbeteren, moderniseren en op de kaart zetten.

 

Wat doe ik bij Lengkeek:

Als business IT Manager ben ik verantwoordelijk voor de brug tussen de bedrijfsprocessen en de ICT.
In het verleden waren projecten vaak backoffice gedreven met weinig focus op de collega’s in het veld. Nu zijn we bezig om deze ontwikkeling veel meer vanuit de organisatie te laten ontstaan. Wat hebben onze collega’s die op pad zijn nodig om hun werk beter en makkelijker te kunnen doen?

We ontwikkelen dus volgens het “outside-in” principe, want…. Als het buiten beter loopt merken we daar binnen ook de voordelen van. Denk hierbij aan b.v. foutreductie waardoor we minder tijd kwijt zijn aan herstellen en corrigeren en dus meer tijd aan onze klanten kunnen besteden.

Op dit moment zijn we met een groot project bezig, de migratie van ons primaire dossier-management systeem. Een grote verandering en flinke opgaaf voor iedereen omdat dit ingrijpt in alle lagen van de organisatie. Voor dit project hebben dan ook alle afdelingen kerngebruikers afgevaardigd. Hiermee zorgen we ervoor dat de gekozen oplossingen ook echt aansluiten bij de door de bedrijfsvoering gewenste werkprocessen.

 

Een spannend maar uiteindelijk heel dankbaar project

Het leuke in mijn werk is de diversiteit, waar ik vroeger alleen op wat hoger niveau met projecten bezig was bemoei ik me de hele keten. Vanaf het beleid tot aan hoe de oplossing er in de praktijk uit moet gaan zien. Ik heb dus eigenlijk de rol van Consultant, Projectmanager, afdelingsmanager, coach in functie samengevoegd.

De komende tijd zullen we met name bezig zijn met veranderen en door ontwikkelen tot we een keer klaar zijn… Nou… klaar zijn we denk ik nooit. In deze dynamische business is er altijd ruimte voor wat nieuws en verandering. Dat maakt werken bij Lengkeek dus zo leuk.

Leon Scheek – Business IT-manager