Vacatures Contact
Lengkeek Branding

Trainee

Het was een super ervaring om op deze manier kennis te maken met het expertise vak.

Werken bij Lengkeek

HET WAS EEN SUPER ERVARING

 

 

De periode bij Lengkeek was kort maar krachtig! Mede door de planning van Andrea was ik in staat om het maximale uit deze korte periode te halen. Hierdoor ben ik met veel verschillende facetten van het expertise en taxatie vak in aanraking gekomen. Daarnaast heb ik ontzettend veel gepassioneerde collega’s leren kennen die mij met veel enthousiasme meenamen naar diverse locaties om met eigen ogen de schade te bekijken.

De eerste dag werd ik hartelijk ontvangen door collega’s Hans en Anton, die mij direct een introductie hebben geven over de geschiedenis en core-business van de organisatie. Ook de andere collega’s die ik die dag heb ontmoet vertelde me kort over hun specialisatie en zorgde ervoor dat ik goed voorbereid en met een welkom gevoel kon beginnen aan mijn periode bij Lengkeek.

Na deze kick-off hebben we absoluut niet stil gezeten en stond elke week in het teken van een ander vakgebied. Tijdens de eerste week nam bedrijfsschade expert Eddy van Doorn me mee op pad om brandschade te bekijken, waar ook een contra-expert bij aanwezig was. Het was een leerzame dag die is afgesloten met een gezellige lunch met een aantal andere collega’s uit de expertise branche.

De tweede week heeft Piet mij onder zijn hoede genomen en meegenomen in de wereld van regres, oftewel het verhalen van een schadeclaim op een veroorzaker. Daarnaast ben ik onder andere met Helmut op pad geweest om verschillende brand schadelocaties te bekijken. De week werd afgesloten met een grote technische schade aan een warmte pomp met koude opslag.

Week drie stond in het teken van taxeren, waarbij zowel de inventaris als opstal aan bod gekomen. Mijn periode bij Lengkeek heb ik afgesloten op het gebied van brandschade. Ondanks dat veel landgenoten hier minder enthousiast over waren, was het zeer interessant om de schades te bekijken die veroorzaakt waren door de stormen die ons land geteisterd hebben. Een wervelende afsluiter!

Al met al was het een super ervaring om op deze manier kennis te maken met het expertise vak, waar ik in korte tijd enorm veel heb mogen leren. Daarom zou ik ook alle schade-experts, taxateurs, directieleden, staf en in het bijzonder Andrea willen bedanken voor de prettige begeleiding en leerzame weken bij Lengkeek!

Geïnspireerd door dit verhaal en ook aan de slag als trainee of junior expert? Bekijk onze vacatures!