Vacatures Contact
Lengkeek Branding

Vakgroepmanager

Werken bij Lengkeek

DE MENSELIJKE KANT

 

 

 

Sinds 1 maart 2021 ben ik werkzaam voor Lengkeek, met als standplaats kantoor Rotterdam. Hiervoor werkte ik bij een ander – groter –  expertisebureau, waar ik met veel plezier heb gewerkt en veel ervaring heb opgedaan. Lengkeek is een kleinere organisatie en maakt het daarmee makkelijker om drempels laag te houden en belangrijke zaken bespreekbaar te maken. Het menselijke aspect, de aandacht voor collega’s en ook de persoonlijke benadering, vind ik heel belangrijk. Hoewel het werk als schade-expert solistisch kan zijn, zoeken collega’s elkaar makkelijk op en voelt het nooit alsof je ergens alleen voor staat.

 

Dit doe ik:

In mijn duo-functie heb ik als schade-expert direct contact met gedupeerden, opdrachtgevers en andere partijen. Dit alles om ervoor te zorgen dat de afwikkeling van een schade soepel verloopt en alle partijen tevreden zijn met de uitkomst. Ook hierbij is de persoonlijke benadering van groot belang. Schades zijn voor ons aan de orde van de dag, maar voor een gedupeerde is het (vaak) de eerste keer. Dat brengt veel onzekerheid en vragen met zich mee. Ik haal er veel energie uit om gedupeerden door dit proces te helpen en ervoor te zorgen dat zij zich gehoord en geholpen voelen, binnen de kaders van de polisvoorwaarden. Duidelijke en heldere communicatie is hierbij van groot belang, waarbij ik merk dat dit altijd gewaardeerd wordt. Als vakgroepmanager geef ik leiding aan diverse experts die werkzaam zijn bij onze kantoren in Rotterdam en Eindhoven. Ik val wellicht in herhaling, maar ook hiervoor geldt weer dat persoonlijke benadering één van de belangrijkste uitgangspunten is. Samen met de andere managers zet ik me ook in om processen te veranderen/verbeteren, al naar gelang dit wenselijk is voor de veranderingen in de markt en de organisatie. De sfeer binnen de organisatie is goed, ik heb me al vanaf dag 1 (en dat terwijl ik op dat moment thuis moest blijven vanwege Corona) welkom gevoeld.

‘’ En platte organisatie, waarbij persoonlijke aandacht belangrijk wordt gevonden.’’

 

Ontwikkelingen en veranderingen

Dat de markt blijft veranderen, is een gegeven. Daarop in blijven springen kan een uitdaging zijn, maar zorgt er ook voor dat het werk gevarieerd blijft. Niets is veranderlijker dan de mens, dus ook daarvoor geldt dat ik altijd probeer op de juiste manier te communiceren en dit aan te passen aan de persoon die ik tegenover me heb. Het expertisevak is een uitdagend vak, dit kun je niet leren uit een boekje. Eigenlijk geldt dit ook voor managementtaken. Natuurlijk zijn er cursussen/opleidingen, maar ervaring op doen is naar mijn mening nog veel belangrijker. Ook na ruim 13 jaar ervaring, kom ik nog dingen tegen die nieuw zijn. Dat is niet vervelend, maar alleen maar leuk! Gelukkig zijn collega’s benaderbaar en is iedereen bereid te helpen. Mijn uitgangspunt in mijn werk als expert, maar ook als manager, is dat ik altijd uitgedaagd wil worden om nieuwe dingen te leren en zo te werken aan mijn eigen ontwikkeling. Die kans krijg ik bij Lengkeek, dus op naar een mooie toekomst!

 

Esther Augustijn – Vakgroepmanager en schade-expert Brand